Der er rigtigt store pengebeløb at hente ved investeringen i lavenergivinduer til din bolig. Der fosser månedligt store beløb ud til varmeregninger rundt omkring i danske husstande, og i nogle af disse tilfælde, så er disse beløb uforholdsmæssigt store. Du kan foretage eftertjek af dine varmeregninger henover lange perioder, eller du kan simpelthen sammenligne dem med naboers. Det giver god mening for alle involverede, så man har en referenceramme at gå ud fra.

Investeringen i lavenergivinduer er ganske let, og der er god hjælp at hente udefra. Du bør dog grundlæggende forstå, hvad du går ind til, når du investerer i vinduer af kvalitet til din bolig. Først og fremmest vil du introduceres overfor de basale delelementer i isolering.

Flere lag og gasarter

Isolerende vinduer indeholder først og fremmest flere lag, hvilket står i kontrast til ældre bebyggelsers vinduer på ét lag. Mellem to lag glas vil du typisk finde en type gas, som står for en stor del af isoleringen. Du kan også finde særligt isolerende vinduer, hvor der er tre lag glas. Flere lag fører naturligvis til større isolering, og tykkelsen på glassene har også noget at sige her.

Der er dog en anden side til denne sag, hvilket er solens gennemtrængning. Solstråler trænger igennem vinduer, og graden hvorpå de gøres dette måles i et vindues LT-værdi. Det er ganske simpelt – en LT-værdi på 0.50 betyder, at halvtreds procent af solens stråler kommer igennem.

Desto flere og tykkere lag du installerer, desto lavere LT-værdi vil du ende med. De mest isolerende vinduer vil derfor opleves som mørke og skyggende.

Garantier til årtier

Når du vælger at installere lavenergivinduer, så følger der typisk gode garantier med fra producenternes side. Disse garantier sikrer dig mod fejl og mangler, hvorfor disse aldrig vil falde tilbage til dig som kunde. Frygten for skader og uheld bør derfor aldrig afholde dig fra at installere disse vinduer i dit hjem. Du bør i stedet lade dig drage af de reducerede månedlige omkostninger. Det er nærmest risikofrit at investere i bedre vilkår for dine månedlige udgifter.

At skifte vinduer kan være dyrt, og ønsker du ikke at sprænge dit månedlige budget i mange måneder fremover, så kan i låne til projektet her.