Når man køber nye vinduer til boligen, er det vigtigt, at man ikke ser det som et køb, hvor pengene blot er forsvundet, da det faktisk kan vise sig at være en god investering at købe nye vinduer til boligen. Først og fremmest investerer man i sin bolig, da den i takt med, at man får nye vinduer i boligen, også stiger en hel del i værdi. Herudover vil nye vinduer også have en bedre isoleringsevne, hvormed man skal benytte færre ressourcer på opvarmning af boligen. Det er på sigt noget, der kan give store besparelser på varmeregningen, hvorfor køb af nye vinduer på denne facon også kan ses som en særdeles god investering. Er du dog i tvivl om, hvorvidt du har penge nok, så kan du få ekstra sikkerhed her. Men hvordan kan man så se hvor energivenlige de forskellige typer af vinduer er?

Vælg vinduer udviklet på baggrund af energivenlighed

Først og fremmest skal det nævnes, at man skal være opmærksom på, om vinduerne i lukninger, tætninger osv. er helt tætte, således der ikke kan sive ulde ind gennem små utætheder i vinduerne. Udover dette kan man også vælge at se på vinduets U-værdi, som er fortællende for vinduernes evne til at begrænse et varmetab. Jo lavere U-værdi det givne vindue er blevet tildelt, jo bedre isoleringsevne vil det have, og det er herfor meget fordelagtigt at finde vinduer med en meget lav U-værdi. Ydermere kan man se på vinduernes g-værdi, der er rudens evne til at overføre varme fra solen til gratis varme inde i boligen, og her gælder det om at have en højere g-værdi, da man herved lettere kan benytte meget gratis varme.

Find vinduer i et passende udseende

Når man har fundet nogle vinduer med god isoleringsevne, er det naturligvis også vigtigt, at man tænker på vinduernes udseende, der skal passe til boligen udendørs og indendørs. Her skal man eksempelvis vælge farven med omhu, da den skal passe til boligfacadens udseende, mens det naturligvis også er vigtigt, at vinduerne ser naturlige ud i forhold til de indendørs vægge. Det er også vigtigt, at typen af vinduer stemmer overens med boligen, da eksempelvis de klassiske dannebrogsvinduer passer godt til en type af bolig, mens bondehusvinduer passer til andre typer af boliger osv.