Der kan være mange penge at spare, hvis man leder efter nye vinduer til sit hus. Hver dag produceres der rigtig mange vinduer til danske forbrugere. De bliver primært produceret på danske og østeuropæiske fabrikker, og lever op til alle de krav man kan stille til moderne og energirigtige løsninger.

Der kan dog være stor forskel på prisen og hvis man ønsker en meget billig løsning, er det en god idé at se efter virksomheder der sælger restpartier af vinduer. Restpartier er typisk overskudsvarer fra vindues-fabrikker, som er blevet kasseret af den ene eller anden grund. Enten kan det være vinduer som er produceret til lager og hvorefter den givne model har fået ændret designet en smule så det ikke lever op til producentens specifikationer, eller det kan være storkunder, f.eks. entreprenører og typehusfirmaer, der har bestilt et stort parti, men desværre er gået konkurs inden de har fået leverancen.

I Danmark er der enkelte virksomheder, der har specialiseret sig i at opkøbe store partier af vinduer fra diverse producenter og sælge dem videre i mindre dele til f.eks. private kunder. Det betyder, at man typisk kan spare rigtig mange penge på vinduer, hvis man er så heldig at finde et der lige passer til ens hjem.

Så leder du efter et billigt vindue fra Rationel, Velfac eller et helt tredje mærke, er det en god idé at kigge godt efter på f.eks. dba.dk, hvor vinduer ofte sælges til meget lave priser.